No Comments

Музей веде активну міжнародну діяльність. Нещодавно у Франції відбулася зустріч директора Національного музею космонавтики Ірини Дячук з астронавтом Жаном-Жаком Фав’єром. Після цікавої і змістовної розмови музею було передано чудовий подарунок – емблему місії «Columbia STS-78».
В кожній емблемі зашифровано глибокий зміст. В центрі ми бачимо символічне зображення шаттлу, що асоціюється з орлом – символом престижу та могутності Америки. Пір’я – знак миру і дружби, міжнародної співпраці. Сонце, що пульсує – символ життя, а 3 кристали на його променях є умовним зображенням приладів для дослідження високотемпаратурних мікрогравітаційних процесів. Праворуч ми бачимо сузір’я Дельфіна – друга мореплавців. Зірки символізують членів екіпажу: Томаса Хенрікса (командир, НАСА), Кевіна Крегеля (пілот, НАСА), Річарда Ліннехана (фахівець польоту, НАСА), Сьюзен Гелмс (фахівець польоту, НАСА), Чарльза Брейді (фахівець польоту, НАСА), Жана-Жака Фав’єра (фахівець з корисного навантаження, Національний центр космічих досліджень Франції) та Роберта Терска (фахівець з корисного навантаження, Канадське аерокосмічне агентство), а також альтернативних спеціалістів по корисному навантаженню: Педро Дуке та Луку Урбані. Розробив емблему художник Біл Хелін з Парксвілю.
Місія STS-78 проходила з 20 червня по 7 липня 1996 р. Пізніше, у 1997 році на борту цього ж шаттлу здійснив політ перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *