No Comments

21 листопада, коли вся Україна відзначає День Гідності та Свободи, співробітники Національного музею космонавтики ім. С.П. Корольова  за сприяння Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОДА взяли участь у вебінарі “Леонід Каденюк. Місія — космос”, присвяченому 25-річчю польоту в космос першого космонавта України.

Під час заходу, до якого долучилися вчителі та учні багатьох навчальних закладів Житомирської ообласті, можна було почути розповідь про дитячі та юнацькі роки Леоніда Каденюка від керівника музею “Буковина — космічний край” Наталії Мельничук; викладач Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова, доктор технічних наук, професор Сергій Фриз поділився спогадами про візити українського космонавта до славетного військового вишу.  Співробітниці Національного музею космонавтики Лілія Кавун та Тетяна Гаврилова розповіли про щиру дружбу і тривале співробітництво космонавта з музеєм, його участь у музейних та міських заходах, а також проведені ним під час польоту в космос біологічні дослідження у межах спільного українсько-американського біологічного експерименту та участь в освітній програмі “Вчителі та учні досліджують рослини в космосі”.

Такі різнопланові, на перший погляд, доповіді учасників вебінару об`єднала єдина думка: Леонід Каденюк — славетний син українського народу, справжній патріот, професіонал найвищого класу, людина, якій вдалося втілити свою дитячу мрію про політ у космос завдяки невтомній праці, наполегливості і завзятості, — є достойним прикладом для молодого покоління українців.  Леонід Костянтинович приділяв надзвичайно багато уваги роботі з молоддю. Постійно брав участь в молодіжних форумах, науково-практичних конференціях, виставках та фестивалях. Протягом багатьох років був віце-президентом Українського молодіжного об’єднання «Сузір’я».

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *