Святкування дня авіації та космонавтики

Сьогодні, 12 квітня 2019 р., відзначається Всесвітній день авіації і космонавтики, а в Україні – ще й День працівників ракетно-космічної галузі України. У Житомирі святкування розпочалися з традиційного покладання квітів до пам’ятника Головному Конструктору С. П. Корольову на майдані його імені та до його бюсту біля Музею космонавтики, а також урочистого проходження військових. А потім усі, хто сьогодні, у День відкритих дверей, завітав до музею, стали учасниками цікавих подій.

Захопливою для присутніх стала зустріч з Н. І. Адамчук, яка пройшла повну підготовку до космічного польоту на кораблі системи Space Shuttle в якості дублера Л. К. Каденюка. Надія Іванівна поділилася спогадами про першого космонавта незалежної України, розповіла про результати і значення проведених ним експериментів у космосі, а також про власну наукову діяльність, адже нині Надія Іванівна – кандидат біологічних наук, науковий співробітник Інституту мікробіології і вірусології ім. Д. К. Заболотного НАН України.

Наступні заходи були присвячені талановитим дітям, які стали переможцями Міжнародного конкурсу художньої творчості «Кольори Всесвіту» та конкурсу юних астрофізиків «Лабораторія Всесвіту» ім. Л. Грищука – їм вручали нагороди та цінні подарунки від Музею космонавтики, благодійного фонду родини Розенблат, Житомирської міськради та Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Окрасою свята став виступ дитячого родинного ансамблю з м.Києва – маленькі артисти порадували присутніх «космічними» піснями.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *