No Comments

В листопаді 2022 року виповнилося  25 років з дня польоту Першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка. 19 листопада 1997 року він в числі шести інших астронавтів стартував  на американському БТКК “Колумбія” місії STS-87. На той час у космосі побувало 18 космонавтів українського походження. Леонід Каденюк став першим у незалежній Україні.  Його політ  продемонстрував  незалежний статус України і укріпив його. Космонавт провів у космосі 15 днів 16 годин і працював на орбіті як вчений-біолог, виконуючи завдання у тісному співробітництві з Академією Наук України.

Як депутат Верховної Ради України перший космонавт незалежної України  багато сил віддав служінню Україні. Він був надзвичайно щирою і доброю людиною, любив людей, багато подорожував, в численних інтерв’ю розповідав про свою місію.

Леонід Каденюк глибоко розумів особливості музейної роботи і її значення. Він був справжнім другом нашого музею.

Останній міжнародний візит космонавта —  французьке місто Тулуза — центр аерокосмічної промисловості Європи.

З ювілейною датою Національний музей космонавтики імені С.П.Корольва привітали наші колеги і партнери Жан-Батіст Дебуа, директор музею Cité de l’espace у Франції, і директор Литовського етнокосмологічного музею Лінас Шмігельскас.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *