No Comments

12 січня 2024 року в Житомирі пройшли заходи, присвячені 117-й річниці з дня народження нашого славетного земляка, геніального контруктора Сергія Корольова, у яких взяли участь представники керівництва області та міста, ВНЗ, партнери та друзі музею. Традиційно були покладені квіти до пам’ятника на майдані Корольова та до бюсту, що знаходиться біля Національного музею космонавтики ім. С. П. Корольова.
В експозиції «Космос» було підписано Меморандум про співпрацю між Музеєм та Управлінням культури Житомирської міської ради, в рамках якого буде розвиватися робота в напрямку культурної, творчої, науково-дослідної, туристичної сфер та взаємного обміну інформаційного досвіду з метою поліпшення туристичних послуг Житомирської міської територіальної громади. Співробітники музею були відзначені подяками від керівництва області і міста.
До пам’ятної дати відбулося відкриття двох виставок: в експозиції «Космос» представлені роботи переможців обласного конкурсу дитячого малюнку «Ми – діти космосу», помилуватися якими можна буде до 12 березня 2024 р.; в Меморіальному будинку-музеї представлена виставка «Корольов у листівках».
Відвідувачі та співробітники музею з неабиякою зацікавленістю взяли участь у майстер-класах по хусткуванню, виготовленню дідухів, нитянок та мотанок, за що величезна подяка ГО «Під крилом янгола» та Старості Брусилівської селищної ради Святнюк Аліні.
Приємно відзначити, що сьогодні фонди музею поповнилися експонатами: каталог робіт з виставки «Ми – діти космосу» та картину Луцюк Софії “Космічні пригоди” було передано Гайдук Діаною – директоркою Мистецького Простору Подільського культурно-просвітницького Центру імені Миколи Реріха; сувенірні предмети з космічною символікою передала житомирянка Зелінська Наталія. Дякуємо за подарунки! Також дякуємо студенту Житомирського фахового коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка Сергію Босюку за професійне і душевне виконання традиційних українських пісень.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *