No Comments

Вчора, 2 квітня, Національний музей космонавтики ім. С.П. Корольова відвідав відомий український науковець, завідуючий лабораторією наносупутникових технологій Національного технічного університету України «КПІ ім. І. Сікорського» Борис Михайлович Рассамакін.
Під його керівництвом були розроблені та виготовлені три наносупутники і у межах міжнародного проєкту QB50, завданням якого є демонстрація можливостей запуску університетських наносупутників різних країн, виведені на навколоземну орбіту.
Перший супутник «PolyITAN-1», технологічний зразок якого Борис Михайлович привіз продемонструвати співробітникам музею, був запущений у космос ще 19 червня 2014 року і вже майже 10 років успішно працює, щодня передаючи сигнали телеметрії до університетського центру керування польотом. Цікаво, до усі деталі та елементи супутника були виготовлені виключно в університетській лабораторії.
Борис Михайлович з цікавістю ознайомився з музейними експозиціями та передав науковим співробітникам презентаційні матеріали.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *