No Comments

4 жовтня, в День відкриття космічної ери людства, починається Всесвітній тижень космосу. Колектив Національного музею космонавтики ім. С.П. Корольова завжди готує низку цікавих і пізнавальних заходів в ці жовтневі дні.
Сьогодні до музею завітав  Микола Францович Весельський, учасник трьох Українських антарктичних експедицій на станцію “Академік Вернадський”, біолог-зимівник, наш колега – музейник, з яким ми вже давно і плідно співпрацюємо. Приємно, що в залі були школярі, студенти, колектив музею та колеги з інших музеїв, відвідувачі. Микола Францович люб’язно надав свої особисті речі, якими користувався на станції “Академік Вернадський”, фотографії, документи, книги та інші антарктичні цікавинки на виставку, яку ми присвятили Дню відкриття космічної ери та 30-річчю Національного антарктичного наукового центру.
Розповідав наш гість про свою роботу біолога, про життя на станції, про колег зимівників – мужніх прекрасних людей, про тваринний та рослинний світ Антарктиди, про цінність життя та людських відносин.
Також гості заходу дізнались багато пізнавальних та цікавих фактів про історію відкриття та досліджень Антарктиди, які підготувала завідувачка історичного відділу музею Лілія Кавун.

Виставка буде експонуватися протягом місяця, до 4 листопада 2023 р. Вхідний квиток до музею 50 грн для дорослих, 30 грн для дітей та студентів денної форми навчання, дошкільнятам безкоштовно.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *