No Comments

Сьогодні відбулася ще одна зустріч музейників у межах проєкту “Музейний лекторій”. Цього разу запрошеним гостем став заступник директора закладу позашкільної освіти “Обласний еколого-натуралістичний центр” Адамович Анатолій Олександрович, який розповів музейникам про участь українських школярів у спільній українсько-американській освітній програмі “Вчителі та учні досліджують рослини в космосі”, реалізованій під час польоту в космос першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка.
У програмі узяли участь науковці, вчителі, студенти і школярі з усіх областей України. Програма стала унікальною за своєю метою, завданням, кількістю учасників (близько 40 тисяч українських та американських школярів), а головне — за своїми результатами і здобутками. Вона дала поштовх для розвитку нових спільних еколого-біологічних науково-освітніх програм, серед яких “Насіння ІІ” (дослідження росту та розвитку томатів після перебування їх насіння в космосі), “Дафнія” (присвячена методам біотестування обєктів навколошнього середовища в умовах космічного польоту); “Рапс і метелик” (дослідження впливу модельованої мікрогравітації на ріст і розвиток рослин і комах, тісно повязаних між собою в природніх умовах) тощо.
Під час зустрічі Анатолій Олександрович поділився своїми враженнями від співпраці з першим космонавтом України та незабутніми спогадами про подорож до США у складі української делегації.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *