No Comments

Традиційним видом роботи історичного відділу музею космонавтики є проведення науково-практичних семінарів на актуальні теми з історії космонавтики та ракетобудування для наукових співробітників, краєзнавців та освітян міста.
Семінар, який відбувся 13 вересня, був присвячений видатному українцю, одному з засновників Дніпровського ракетно-космічного центру Василю Сергійовичу Буднику, чиє 110-річчя від дня народження відзначалося 24 червня 2023 року. Соратник Сергія Корольова, Василь Будник був одним із піонерів-ракетників, які заклали основу сучасного бойового ракетобудування.
Ще одна тема, яка була представлена присутнім на семінарі, – історія створення пісні, присвяченій першому космонавту України Леоніду Каденюку. Авторка дослідження надала можливість переглянути унікальний запис сценічної прем’єри пісні у виконанні соліста Українського телебачення та радіо Василя Бокоча та поділилася результатами своєї пошукової роботи, розповівши про спілкування з поетом Олександром Демиденком та композитором Валентином Касьяновим.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *