No Comments

Міжнародна діяльність – це невід’ємна і дуже вагома частина роботи Національного музею космонавтики, особливо важлива в воєнний період. Це внесок у формування іміджу України за кордоном. Такі заходи сприяють обміну ідеями, креативною інформацією та іншими важливими компонентами культури між державами і народами, зміцнюють взаєморозуміння, впливають на характер дружніх контактів та атмосферу між країнами, відіграють важливу роль у досягненні цілей міжнародної співпраці. Це процес комунікації з іноземною аудиторією з метою подолання культурних бар’єрів, пояснення творчих ідей шляхом презентацій культурно-мистецьких проєктів.
З перших місяців війни ми відчували підтримку та допомогу наших міжнародних партнерів, адже до війни встановилися дружні стосунки з митцями і музейниками багатьох европейських країн. У 2022 році до Дня незалежності України у Франції, у м.Тулуза, яке є столицею європейської аерокосмічної промисловості, за сприяння керівництва Cité de l’espace та спонсорської допомоги концерну “Аербас”була відкрита виставка «Україна космічна». Це була перша музейна космічна виставка у Франції.
В цьому році, незважаючи на виклики війни, ми продовжили мінародний виставковий проект з Етнокоосмологічним музеєм Литви.
На наступному тижні там відбудеться відкриття виставки «Сергій Корольов. Шлях до мрії», де відвідувачі зможуть побачити експонати з фондів нашого музею.
Сьогодні ж в приміщенні експозиції «Космос» за сприяння Посольства Естонії в Україні відбулося відкриття виставкового проєкту «Бурштинове сяйво», який включає презентацію збірки антології естонської фантастики та ілюстрацій до неї відомої естонської художниці Лііс Роден.
Збірка містить 10 фантастичних творів різних відомих естонських авторів. Під час знайомства з якими читач подорожує загадковими лабіринтами далеких планет, літає на драконах, змагається з вікінгами в далекому минулому і спостерігає за відьмами, перевертнями та вампірами.
Видавництво цієї збірки в Україні стало можливим завдяки ініціативі Надзвичайного та Повноважного посла Естонської Республіки в Україні Каімо Кууска, який був присутнім на заході.
Діяльність музею сприяє міжнародному культурному обміну, співробітництву закладів культури та освіти України з зарубіжними партнерами. Сьогодні до заходу долучилася завідувач кафедри Германської філології та зарубіжної літератури ЖДУ ім. І. Франка Астрахан Наталія, яка провела невеликий екскурс по розвитку фантастичної літератури.
Ще один заклад, що долучився до сьогоднішньої події – «Книгарня Є». Адміністратор житомирської філії Прищепа Олена поділилася своїми враженнями про книгу та ілюстрації до неї.
В ході дружньої бесіди, після закінчення офіційної частини, було вирішено провести зустріч у книгарні, під час якої читачі могли б поділитися своїми враженнями про книгу.

2
3
4
5
06 (2)
07
08 (2)
09
10
11
12
13
14

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *