No Comments

Національний музей космонавтики ім. С. П. Корольова продовжує міжнародну співпрацю у різних форматах. Так, наш науковий співробітник Олена Галагуза працювала у складі міжнародної команди адвокатів, які документують воєнні злочини рф і здійснюють представництво потерпілих у Міжнародному кримінальному суді (МКС) у Гаазі. Варто сказати, що житомирський адвокат Олексій Ясюнецький та його колега із Сан Марино Акілле Кампанья є членами Асоціації адвокатів МКС.

У МКС Олена взяла участь в робочих зустрічах із керівниками департаментів, а також у Генеральній асамблеї Асоціації адвокатів МКС. Завдяки цьому були зрушені з місця певні питання для України, що стосуються розгляду справ окремих потерпілих України від звірств рф.

«Національний музей космонавтики відстоює честь України на різних майданчиках. Те, що наші співробітники долучаються до таких глобальних подій, які мають стосунок до правосуддя у міжнародних масштабах, особливо в контексті війни проти рф, свідчить про цінності і завдання міжнародної співпраці нашого закладу. Олена Галагуза переказала, що саме мотивує адвокатів, яким вона допомагає: «Для них слова «Ніколи знову» по відношенню до рашизму та імперіалізму є вже діями і фіксаціями у Міжнародному кримінальному суді. Але попереду тривала робота, аби ці злочини отримали належну глобальну правову оцінку, щоб рашизм не мав шансів відродитися», – сказала Генеральний директор музею Ірина Дячук.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *