No Comments

Представники музею завітали на виступ Волонтерського мистецького десанту “Відсіч”, що відбувся на сцені обласної філармонії імені Святослава Ріхтера.  Глибокий емоційно – напружений літературно – театральний перфоманс, в основі якого поезія та проза про війну, написана дітьми Житомирщини, вразив глядачів.
Як зазначила авторка проєкту, Ніна Рябенко,  даний мистецький проєкт є продовженням літературної “Відсічі”. Саме твори переможців цього конкурсу – студентів та учнів шкіл Житомира, звучали зі сцени. Творчо обдаровані діти, учасники місцевих вокальних, танцювальних та театральних колективів, загалом близько 80 учасників.
Організатори проекту : ГО “Волонтерський штаб Житомира” та “Головна сцена”. Режисерська група  – Заслужені артисти України Петро Авраменко та Олена Заведія.
Проєкт закарбував відчуття і спогади дітей – свідків війни через літературну та театральну творчість, збагатив культурну спадщину в авторстві дітей та молоді, інтегрував травматичну пам’ять війни через мистецтво.

Ми надзвичайно вражені виступом талановитих дітей, які працювали над такою, зовсім не дитячою, темою та змогли показати жахіття війни і вселити віру у світле майбутнє.
Приємно зазначити, що  також були обговорені плани та ідеї  про подальшу творчу  співпрацю з учасниками проєкту.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *