No Comments

13 лютого у Національному музеї космонавтики ім. С. П. Корольова відбувся семінар з циклу «Актуальна історія», присвячений особистості Ізраїля Давидовича Радомисельського (1914-1986) – уродженця Житомира, видатного вченого, доктора технічних наук, чиї наукові розробки напряму стосувалися практичної космонавтики.
Молодший науковий співробітник Сергій Бовкун представив досліджений родовід вченого, знайдені в Державному архіві Житомирської області документи про його народження. Також вдалося встановити локалізацію місця проживання родини Радомисльських в Житомирі у ХІХ столітті.
Провідний науковий співробітник Наталія Жежера представила досліджені нею матеріали про роботу І. Д. Радомисельського в Інституті проблем матеріалознавства Академії Наук України та про його наукові розробки в галузі космічних технологій. Зокрема – про створений під його керівництвом самозмащувальний матеріал С-5 для мотор-колеса «Луноходу-1».
Творчий науковий доробок Ізраїля Радомисельського та його наукові винаходи та розробки для космічної галузі продовжують вивчатися та систематизуватися в Національному музеї космонавтики.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *