No Comments

12 серпня 2023 року до нашого музею надійшла сумна новина: цього дня на 88 році життя померла єдина дочка Сергія Корольова і давній друг музею Наталія Сергіївна Корольова.
Наталія Сергіївна була відомим у медичних колах науковцем, доктором медичних наук, професором. Вона є автором понад 200 наукових праць.
Крім того, Наталія Сергіївна була активним пропагандистом досягнень космонавтики, багато зробила для увічнення пам’яті свого батька. Завдяки її зусиллям 1996 року місто Калінінград Московської області перейменовано у місто Корольов. З 2017 року, за її письмової згоди, Житомирський аеропорт став носити ім’я легендарного конструктора. Вона особисто разом із сином Сергієм приїхала на відкриття меморіальної дошки. Це був її останній візит до Житомира і до нашого музею…
Багаторічна дружба пов’язувала Національний музей космонавтики ім. С.П. Корольова з дочкою конструктора. Вперше наше місто Наталія Сергіївна відвідала ще задовго до відкриття музею – у квітні 1968 року. Вдруге вона приїхала до Житомира разом із бабусею Марією Миколаївною та семирічним сином Андрієм вже на відкриття 1 серпня 1970 року. І з того часу не втрачала зв’язків із музеєм, час від часу приїздила до Житомира й гостинно приймала співробітників у себе. Наталія Сергіївна передала музею велику кількість сімейних реліквій, а її книга «Батько», видана у 3-х томах, є безцінною для усіх, хто цікавиться життям та діяльністю Сергія Корольова.
Діти Наталії Сергіївни продовжили сімейну традицію. Старший син Андрій – доктор медичних наук, професор, травматолог-ортопед; Сергій, названий на честь діда, – інженер, як і дід закінчив МВТУ ім. Баумана. Дочка Марія теж медик, закінчила Московську медичну академію ім. І.М. Сеченова.
Співробітники Національного музею космонавтики ім. С.П. Корольова висловлюють щирі співчуття рідним Наталії Сергіївни, які й зараз, незважаючи на війну, підтримують зв’язок із музеєм, і ще на початку широкомасштабного вторгнення засудили агресію росії проти нашої країни. Пам’ять про Наталію Сергіївну Корольову залишиться світлим спогадом у наших серцях.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *