No Comments

Багато років Національний музей космонавтики ім. С.П. Корольова плідно співпрацює з Житомирським обласним Центром дитячої та юнацької творчості. Наукові співробітники – постійні члени журі конкурсу «Мирний космос» і конкурсу юних екскурсоводів музеїв в закладах освіти Житомирської області.
Також наукові співробітники музею взяли участь в роботі обласного семінару «Зразкові музеї при освітніх закладах», який відбувся 20 вересня в Тетерівській ОТГ Житомирської області.
Музейників радо зустріли в селі Тетерівка, де розпочався семінар. Обговорювали важливі питання щодо краєзнавчої роботи в музеях при освітнії закладах, спілківались та ділились досвідом.
Справжнім відкриттям для всіх стало знайомство зі Зразковим меморіально-мінералогічним музеєм Денишівського ліцею імені В.Г.Бондарчука. Юні екскурсоводи розповіли про життєвий та науковий шлях видатного геолога, познайомили присутніх з чарівним світом мінералів, якими так багата українська земля.
Завершився семінар в музеї «Історія села Висока Піч» Високопічського ліцею. Створив цей унікальний музей давній друг Національного музею космонавтики В.Б. Дацюк. На двох поверхах колишньої сільської школи дбайливо зібрана цікава і змістовна експозиція, присвячена історії села, видатним людям минулого і сьогодення – жителями Високої Печі.
Знайомство з унікальними музеями ще раз впевнило музейників, на якій прекрасній землі ми живемо, яких талановитих людей народжує Україна, і як важливо зберегти для наших дітей історію рідного краю.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *