МУЗЕЮ КОРОЛЬОВА – 52 РОКИ!

No Comments

     1 серпня святкує свій день народження Меморіальний будинок-музей академіка С.П. Корольова. Його було урочисто  відкрито 52 роки тому,  1 серпня 1970 року — за участі матері Сергія Корольова Марії Баланіної, та його доньки Наталії Сергіївни.

Музей з роками став одним з найвідоміших та найбільш відвідуваних  в Житомирі та області, а географія його відвідувачів налічує десятки країн з різних континентів. У 1987 році з Меморіального будинку-музею С.П. Корольов «виріс» Житомирський музей космонавтики (нині – Національний музей космонавтики імені С.П. Корольова).

 День народження музею Корольова  співробітники відзначили традиційним покладанням квітів до погруддя Сергія Павловича. Опісля у музейному залі відбулися два цікаві заходи. Молодший науковий співробітник музею Сергій Бовкун представив віднайдені ним у Центральному державному кінофотофоноархіві України імені Г.С. Пшеничного 14 сюжетів кінохроніки, які зафільмували будинок-музей С.П. Корольова в період з 1970 по 1990 рік. Ці унікальні кінокадри десятки років не були доступними для глядачів   – відтак їх прем’єрний показ викликав неабиякий інтерес поміж музейних працівників. Адже ці сюжети закарбували на кіноплівку неповторні миттєвості з життя музею: його відкриття у 1970 році, огляд експозиції перших років, відвідини почесних гостей, перших керівників та працівників музею тощо. Тепер ці раритетні кінокадри стануть об’єктом дослідження нинішнього покоління працівників музею.

Науковий співробітник Олена Зосімович представила увазі колег презентацію, присвячену роботі Національного музею космонавтики імені С.П. Корольова   у нинішній період війни. Будучи закритим для відвідування через особливості воєнного стану, музей, попри це, активно взаємодіє з різними категоріями потенційних відвідувачів.  Починаючи з квітня, музейні працівники відвідують різноманітні колективи: дитячі установи, центри переселенців, лекторії, й навіть бомбосховища. І скрізь діляться інформацією про життя та діяльність  Серія Корольова, про музей, про космонавтику –влаштовують майстер-класи, лекційні виступи, ігрові заняття, вікторини тощо.

Тож музей, попри війну, продовжує жити і працювати – відзначивши вже 52 роки з часу свого народження!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *