No Comments

17 років тому, саме в цей день, в Андрушівській астрономічній обсерваторії «Липневий ранок» було відкрито астероїд 2007 RO39 (207695). Астероїд отримав назву «Olgakopyl» – на честь Ольги Андріївни Копил, першої директорки Національного музею космонавтики ім. С.П. Корольова, людини надзвичайних духовних чеснот і високого благородства.
У 2010 році Юрій Іващенко, засновник Андрушівської обсерваторії, на знак глибокої поваги подарував Ользі Андріївні «Свідоцтво про назву малого тіла Сонячної системи «Olgakopyl». Це була надзвичайно хвилююча подія, яку ми, співробітники музею, пам’ятаємо і сьогодні.
Свідоцтво зберігається в родині Ольги Андріївни. Її земний шлях завершився. Але не завершилась людська пам’ять. На згадку про неї у дар музею Юрій Миколайович передав ще один екземпляр унікального документа. Свідоцтво містить інформацію про Ольгу Андріївну та про елементи орбіти астероїда, який носить її ім’я. Як пояснив Юрій Миколайович, астероїд знаходиться у внутрішній зоні головного поясу астероїдів. Він далі від Сонця ніж Марс на 0.5 а.о., тобто 75 мільйонів км.
Колектив Національного музею космонавтики ім. С.П. Корольова висловлює щиру вдячність Юрію Іващенку за цінний подарунок і збереження пам’яті про Ольгу Андріївну, за те, що в космічній далечині летить по своїй орбіті астероїд на ім’я «Olgakopyl»!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *